játrové krekry +játrová buchtička
Játrové krekry
250g čerstvých hovězích jater, ale je možno i jiná kromě vepřových
150g mouky - polohrubá, možno i více
2-3 vejce
1 polévková lžíce oleje
voda (ale vůbec není třeba, naopak)
Syrová játra rozmixujeme nebo jemně umeleme, přidáme vejce, mouku, olej a zpracujeme na pevné těsto; vyválíme placky a formičkama vypichujeme drobné krekry. Pečeme při 180°C asi 25 minut.
Litá játrová buchta
Stejné ingredience jako pro Játrové krekry, ale těsto uděláme konzistence „lité buchty“, dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme dle potřeby (vyzkoušíme špejličkou). Po vychladnutí krájíme na kostičky a s velkým úspěchem používáme při výcviku jako odměny ! Nedrobí se a nematlá.
!!!!po játrové buchtě jackie šílí doporučuji a zaručuji poslušnost :D!!!!
TIP:možno přidat i rozemletou skořápku z vajíčka krekry jsou pak křupavější a pro pejsky ješte chutnější :-)!!
Komentáře
Přehled komentářů
Jé díky za radu až budu zase péct určitě to zkusím u nás mají všechny recepty úspěch a tomu mému pažroutovi bude určitě chutnat i tohle =D
Obměna
(Renča a bordelky, 6. 8. 2010 8:48)Jako obměnu na krekry můžete místo mouky použít rozemleté ovesné vločky.
Díky za radu
(Eliška+Jackie, 6. 8. 2010 12:17)